onsdag 24 november 2010

SKTF är partipolitiskt obundet

Igår publicerade författaren och s-bevakaren Christer Isaksson en debattartikel i DN, där han framför att IF Metalls ordförande Stefan Löfvén bör bli ny ordförande för Socialdemokraterna, och att SKTFs förbundsordförande Eva Nordmark bör bli ny partisekreterare. Eva uttalar sig dock i TCO-tidningen om att hon vill och har inga andra ambitioner än att fortsätta att driva SKTFs förnyelse- och förändringsarbete framåt.

Eva är en fantastisk förbundsordförande som jag, och många andra SKTFare, absolut inte vill mista. Därför är hennes uttalande i TCO-tidningen väldigt glädjande.

För övrigt är det intressant att följa den process som Socialdemokraterna är inne i, och den allvarliga kris partiet upplever. Många röster ropar på att den täta samverkan mellan Socialdemokraterna och LO bör upphöra. En majoritet av LOs medlemmar röstade borgerligt, och då kan det ju kännas märkligt att LO-förbunden har en sådan stark koppling och ger ekonomiska bidrag till Socialdemokraterna.

Jag är väldigt glad och stolt över att SKTF är ett partipolitiskt obundet fackförbund. Vi är dock inte opolitiska utan tar stark ställning i massor av politiska frågor. Vi gör det dock utifrån våra medlemmars intressen, inte utifrån en specifik partibok. Jag tycker att det är oerhört viktigt att SKTFs medlemmar ska känna att deras förbunds lojalitet ligger hos dem i alla lägen, inte hos ett enskilt politiskt parti.

Klicka här för att läsa Christer Isakssons artikel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar