onsdag 6 oktober 2010

Engagerande valutskottsutbildning

Har precis kommit hem från Stockholm där jag haft förmånen att få leda SKTFs nationella valutskottsutbildning tillsammans med mina underbara kollegor Eva Karlsson, Anna Nilsson och Mari Sivernäs. Deltagarna kom från hela Sverige, och visade ett enormt engagemang för sina viktiga uppdrag, och även en stor vilja till att förändra för att göra vår förening starkare.

Valutskottens uppgift är att föreslå kandidater till styrelser och andra fackliga uppdrag inför årsmöten. Man förbereder sig väl genom att uppmana medlemmarna att nominera kandidater, intervjua alla nominerade och sedan ta fram ett förslag där man förutom personlig lämplighet också väger in mångfald när det gäller bl.a. kön, ålder, etnisk bakgrund, yrken o.s.v.

Valutskotten fyller en oerhört viktig funktion för att vi ska bli det fackförbund som vi vill vara, och för att vi ska nå våra mål. SKTFs varumärke är ju våra förtroendevalda, och det är vi som ska se till att uppnå de mål vi har tagit beslut om. Valutskotten ser till att lägga förslag på personer som är villiga att arbeta mot de mål vi tagit beslut om.

Valutskottens uppdrag har blivit ännu mer spännande i SKTF, bl.a. genom att vi tagit beslut om att inriktningen är att fr.o.m. 2012 ska 30 procent av alla styrelsemedlemmar vara under 35 år. Med tanke på de fantastiskt engagerade personer jag lärde känna under de senaste dagarna så är jag inte det minsta orolig för att vi inte ska uppnå våra högt uppsatta mål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar