onsdag 20 oktober 2010

Modig verksamhetsplan

Snart är det dags för SKTF Göteborg representantskap, som är likställt med ett årsmöte. Skillnaden mot ett "vanligt" årsmöte är att alla våra medlemmar inte har rösträtt, utan ombuden på representantskapet utses av våra lokala klubbar. Antal mandat som varje klubb har avgörs av hur många medlemmar man organiserar. Denna ordning har vi eftersom vi är så stora (SKTF Göteborg består av ca 4 500 medlemmar i dagsläget), och det är därmed svårt för varje enskild medlem att få en överblick över föreningen.

Representantskapet äger rum på Stadsbiblioteket i Göteborg 18 november, och även om inte alla har rösträtt har ändå alla medlemmar närvaro-, yttrande- och förslagsrätt. Förutom att nya ledamöter ska väljas, och motioner från våra medlemmar behandlas, så tar också representantskapet beslut om ny verksamhetsplan.

Vi i SKTF Göteborgs styrelse kämpar just nu med att författa förslaget till verksamhetsplan, och det är extra roligt i år eftersom grunden för verksamhetsplanen är de modiga inriktningsmål som SKTFs förbundsmöte tog beslut om för några veckor sedan:

1. Alla nyanställda inom vårt organisationsområde ska få erbjudande att gå med i SKTF! Vi riggar det fackliga arbetet så det blir möjligt.

2. Engagera fler ambassadörer för SKTF. Skapa förutsättningar för engagerade medlemmar att jobba med enstaka frågor och otraditionella uppdrag.

3. Återerövra fikaborden - mer tid bland medlemmarna!

4.Ta ansvar för vår generationsväxling. Inriktningen är 30% av ledamöterna i styrelserna ska vara under 35 år från och med 2012.

5. Det ska vara möjligt att förena fackliga uppdrag med en yrkeskarriär. Rekommendationen är att från och med 2012 ska inga nya förtroendevalda ha uppdrag på heltid.

6. Återupprätta vertikaliteten i styrelserna och stärk representativiteten.

7. Nytt namn på förbundet som är relevant också för våra framtida medlemmar och som manifesterar det vi vill vara.

8. Starta en intern samarbetsexplosion där vår gemensamma styrka används för att skapa största nytta för våra medlemmar.

9. Ny facklig politisk position. Det är vad vi säger, vad vi gör och våra resultat som räknas.

Visst är det modiga mål, som också förbinder oss att driva ett aktivt förändringsarbete?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar