söndag 2 oktober 2011

Tråkigt om Unionen gör slut med Tria

Till Unionens kongress senare i höst finns ett förslag om att de ska dra sig ur samarbetet med Vision och Fackförbundet ST om studerandefacket Tria. Anledningen är att en opinion inom Unionen vill ha en egen studerandeverksamhet för att på ett bättre sätt marknadsföra Unionens varumärke.

Jag tycker det skulle vara tråkigt om Unionen lämnade Tria. Idén med ett gemensamt studerandefack är väldigt god. Som student vet man ju inte vilken bransch man kommer att börja arbeta i innan man är klar med sin utbildning. Då finns det en fördel att som student bli medlem i alla de tre stora vertikalförbunden inom TCO, för att sedan bli medlem i Vision om man börjar arbeta i en kommun eller ett landsting, i ST om man börjar arbeta inom staten eller Unionen om man börjar arbeta hos en privat arbetsgivare.

Vi får se vad Unionens kongress tar för beslut. Lämnar de Tria så är jag ändå övertygad om att Vision fortsätter att satsa på en aktiv studerandeverksamhet. Det skall vara en självklarhet för oss att finnas på universitet och högskolor. Det är ju där våra framtida medlemmar finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar