onsdag 18 november 2009

Chef i kristider - hot eller möjlighet?

Idag har jag för första gången i mitt liv varit i samhället Kinna där jag tillsammans med min radarpartner Tina höll en fackliga utbildning för SKTFs styrelse i Marks kommun. Det var en härlig och otroligt kreativ dag, SKTFs medlemmar i Mark är lyckligt lottade som har en sån engagerad styrelse med stora hjärtan för facket och det fackliga arbetet.

Idag har SKTF släppt en medlemsundersökning där 3 000 chefer fått ge sin bild av arbetssituationen. Minskade resurser behöver inte bara innebära något negativ enligt cheferna. Det leder till att man måste bli mer kreativ och nytänkande, vilket stimulerar och utvecklar arbetet. En majoritet av cheferna har också fått nya och utmanande uppgifter i arbetet.

Men rapporten visar också att det finns olika bilder och erfarenheter. Det ekonomiska trycket på kommuner och landsting lär öka ytterligare. Många chefer efterfrågar också tydligare politiska prioriteringar av sina politiker. Dessutom: ska man lyckas attrahera unga akademiker till chefsjobb i framtiden så måste man kunna erbjuda ett bra administrativt stöd, tid för verksamhetsutveckling och lagom många underställda.

Klicka här för att komma till undersökningen "Chef i kristider - hot eller möjlighet?".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar