onsdag 7 april 2010

Dags att rekrytera nya ledningar till Göteborgs stadsdelar

Denna veckan får jag verkligen bekänna färg, det känns som att varje minut är uppbokad i kalendern. Beror det på att vi "tappade" två arbetsdagar i.o.m. långhelgen?

Hur som helst så har jag idag varit med om att inleda ett mycket intressant rekryteringsarbete i Göteborgs kommun. Som jag bloggat om tidigare så kommer ju 20 stadsdelar bli 10 fr.o.m. nästa år, och de tio nya stadsdelscheferna är rekryterade. Nu är det dags att rekrytera nästa leds chefer, d.v.s. de nya förvaltningsledningarna.

De tjänster som ska besättas är 10 vardera av sektorschefer individ- och familjeomsorg/funktionshinder, äldreomsorg/sjukvård, utbildning, kultur/fritidd samt HR-chefer (f.d. personalchefer), ekonomichefer, utvecklingschefer och verksamhetscontrollers. Rekryteringen planeras vara avslutad i mitten av juni, så ett jättejobb ligger framför oss.

Annonserna är nu ute, och sista ansökningsdag är 15 april (samtliga medarbetare i Göteborgs Stad har möjlighet att söka tjänsterna). Därefter börjar urvalet, intervjuer och tester ska göras och jag samordnar arbetet med att lägga fackliga referenser på samtliga sökanden från SKTFs sida. Ett oroligt spännande arbete som sagt, och vi hoppas ju även att vår arbetsgivare (precis som man gjorde när de nya stadsdelscheferna rekryterades) ser möjligheten att få en bättre jämställdhet och mångfald bland vår stads toppchefer. Jag återkommer givetvis med rapporter om hur arbetet fortskrider...

1 kommentar:

  1. Vilken unik chans till nystart för det fackliga ledarskapet i er stad! Häftig process att vara del i.

    Och hörredu - du tar det väl lite lugnt ibland också? Både för att vara ett gott föredöme när det gäller arbetsmiljö samt för att vara rädd om fina dig.
    KRAM

    SvaraRadera