fredag 16 april 2010

Nu är det dags för fredagsmys...

Då var denna arbetsvecka snart över, ännu en händelserik vecka att lägga till handlingarna. Som jag bloggat om tidigare är rekryteringsprocessen för Göteborgs nya stadsdelsledningar i full gång, ansökningstiden gick ut igår och på måndag träffar vi arbetsgivaren för diskussion kring de personer som ska kallas på intervju.

I veckan fick vi också ett första besked om vad vår kommunstyrelse vill med Gatubolaget. Bedömningen är att bolaget inte har förutsättningar att fortsatt bedriva en lönsam verksamhet när den externa säljverksamheten måste avvecklas. Förändringar i konkurrenslagstift­ningen gör det i princip enbart möjligt för bolaget att leverera tjänster till Göteborgs stads förvalt­ningar.
Den preliminära bedömningen är att stora delar av Gatubolagets verksamhet har goda förutsättningar att leva vidare men med annan huvudman, såväl internt i kommunen som externt.

Vi har också i veckan samverkat med vår arbetsgivare ett förslag om samordning av Göteborgs Stads trygghetsskapande och brottsförebyggande åtgärder. Förslaget är att Tryggare och Mänskligare Göteborg och Ung & Trygg fr.o.m. 1/10 får en gemensam huvudman, nämligen Social resursförvaltning. Som ni märker händer det saker med vår stads organisation lite överallt...

Nästa vecka ser lite lugnare ut i kalendern, men man vet ju aldrig hur det blir i slutändan. Nu ska jag dock göra klart det sista för den här veckan, och sen är det dags för fredagsmys. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar