fredag 6 april 2012

Gardner Sundström borde basera sina uttalanden på fakta

Ingela Gardner Sundström, ordförande i SKLs förhandlingsdelegation, uttalar i Tidningen Vision att "en låg ingångslön gör det lättare att göra lönekarriär".

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt uttalandet men jag vill i alla fall säga att Gardner Sundström borde basera sina uttalanden på fakta istället för på tyckande. Göteborgs Stad har exempelvis konstaterat att utrymmena i de årliga lönerevisionerna till alltför stor del äts upp av att man rättar till strukturella fel istället för att belöna prestation. Orsaken till det är att alltför många medarbetare går in på för låga löner och eftersom de presterar så bra så blir det oftast så att de ligger tusentals kronor för lågt för att hamna rätt i lön.

Förutom att Gardner Sundströms senaste uttalande tyder på en stor okunskap om hur verkligheten ser ut är det också tyärr ytterligare ett tecken på att hon inte tar SKLs strävan mot att kommuner och landsting ska bli attraktiva arbetsgivare på allvar. Som jag har sagt tusen gånger: ska SKL bli lyckosamma i denna strävan så är bättre löner och villkor nyckeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar