söndag 1 april 2012

Yngre gillar facket


Fredag och lördag var jag i Stockholm tillsammans med Vision Göteborgs framtidsgrupp - en gruppering bestående av yngre medlemmar (under 35 år) som är nyfikna på fackligt arbete i allmänhet och på Vision i synnerhet. Medlemmarna i gruppen kommer från alla möjliga förvaltningar och bolag i Göteborgs Stad.

Vi besökte bland annat TCO och dess ordförande Eva Nordmark, Visions huvudkontor där vi hade ett engagerat samtal med förbundsordförande Annika Strandhäll och så planerade gruppen sina aktiviteter under 2012. Vision Göteborgs styrelse använder också framtidsgruppen som referensgrupp för att vi ska bli bättre på att driva frågor som är viktiga för yngre personer.

Ibland påstås det att den yngre generationen inte är intresserade av fackligt arbete. Snicksack säger jag. Det Vision och alla andra fackförbund dock måste bli bättre på är att bjuda in fler att engagera sig fackligt utan att sätta upp en massa hinder och också våga fråga folk om dom vill bidra till ett bättre arbetsliv. Som ni ser på bilden är intresset stort bland yngre att engagera sig fackligt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar