måndag 27 juli 2009

Stockholm Pride - here I come!


Håller just nu på och packar för att i morgon bitti resa till huvudstaden och besöka Stockholm Pride. Jag ser fram emot en vecka med intressanta seminarier, bra konserter, lite fest och glamour och givetvis att få träffa vänner från hela landet som jag träffar alltför sällan.


Temat för årets festival är Hetero, eller framförallt den s.k. heteronormen. Heteronormen är det som skapar förväntingar på hur en person ska bete och uppföra sig samt uppfattas gällande kön och sexualitet. Denna norm är väldigt stark, även om vi inte är medvetna om det så tar de flesta människor omedvetet för givet att en persons partner måste vara av motsatt kön, likväl att två föräldrar inte kan vara av samma kön. Detta påverkar givetvis hbt-personer starkt eftersom de faller ur ramen för heteronormen.


Alla människor är lika mycket värda oavsett vad man har för förutsättningar i livet. Därför måste man jobba hårt med att slå hål på heteronormen överallt i samhället för att alla människor ska få samma rättigheter och möjligheter. I SKTF Göteborg arbetar vi aktivt med hbt-frågor, både för att alla människors lika värde är en del av vårt förbunds värdegrund men också för att detta handlar om arbetsmiljöfrågor. Får alla på jobbet ta del av den sociala gemenskapen? Har alla på jobbet lika stor möjlighet att påverka och göra karriär?


Jag kommer att blogga från Stockholm Pride hela veckan så titta gärna in och läs mina rapporter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar