måndag 1 mars 2010

Framtiden är ljus för SKTF Göteborg

Fredag-lördag besökte SKTF Göteborgs Framtidsgrupp Stockholm, två fantastiska och givande dagar för oss som hade förmånen att få hänga med.

Framtidsgruppen består av ett antal SKTF-medlemmar under 35 år som visat intresse för fackliga frågor i allmänhet, och för SKTF i synnerhet. Syftet med att bilda denna grupp var att SKTF Göteborg ska bli bättre på att driva frågor som är viktiga för yngre personer, samt rekrytera fler yngre: både som medlemmar och förtroendevalda. Det finns inga prestationskrav på dem som ingår i gruppen om att man måste ta på sig ett uppdrag, även om de allra flesta förr eller senare gör det. Det känns otroligt skoj att gruppen själva valt att man vill arbeta aktivt, framförallt med olika satsningar för att höja fackets status. Under 2010 kommer vi arbeta med bl.a. olika rekryteringssatsningar, delta i en hel del utåtriktade aktiviteter såsom mässor och festivaler m.m.

Under vistelsen i Stockholm fick gruppen möjlighet att träffa två av mina fackliga idoler: SKTFs förbundsordförande Eva Nordmark samt Veronica Karlsson, ledamot i SKTFs förbundsstyrelse. Vi hade otroligt inspirerande stunder med bägge, Eva och Veronica har båda stora fackliga hjärtan och har också förmågan att förmedla varför det är så viktigt med ett fackligt medlemskap. Vi fick också en rundvandring i vårt förbundshus, samt planerade våra aktiviteter under 2010. Ni kommer inte att kunna undgå Framtidsgruppen, var så säkra. :)

Nedan hittar du ett "klassfoto" på oss, tillsammans med vår fantastiska förbundordförande Eva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar