torsdag 18 mars 2010

HBT-festivalen 2010

Igår kväll hade jag den stora äran att få sitta mötesordförande under HBT-festivalens årsmöte. Festivalen kommer att äga rum för fjärde gången i Göteborg 12-16/5, och är i år större än någonsin med över 200 programpunkter.

SKTF Göteborg är givetvis medlemmar i HBT-festivalen, det är självklart för oss att visa att vi tycker att HBT-personers rättigheter också handlar om fackliga rättigheter, t.ex. att man inte ska diskrimineras, undanhållas karriärmöjligheter eller exkluderas från arbetsplatsens gemenskap p.g.a. den man är. Jag är stolt över att tillhöra ett fackförbund som faktiskt inser detta, och faktiskt gör något i denna fråga (och det var just därför jag fick förtroendet att leda årsmötet).

SKTF Göteborg kommer att vara väldigt aktiva under årets HBT-festival där vi bl.a. har ett tält på festivalområdet på Götaplatsen, arrangerar seminarier (bl.a. ett där vi lanserar vår nya HBT-utbildning "ÖPPNA UPP!") samt deltar i den stora paraden Regnbågspromenaden på avslutningsdagen. Vi hoppas att vi träffar på dig i minglet, kom gärna och besök oss så får vi chansen att berätta hur vi driver fackliga frågor kring HBT-personers rättigheter.

Klicka här för att komma till HBT-festivalens hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar