måndag 24 maj 2010

Mutskandalen tar ny vändning

Nu på eftermiddagen meddelas att Idrotts- och föreningsförvaltningens presidium och förvaltningschefen Ragnhild Andersson tillsammans kommit fram till "att förutsättningar för ett fortsatt samarbete saknas". Presidiet kommer därför rekommendera Idrotts- och föreningsnämnden att avsluta hennes anställning.

Mycket kan säkert sägas om mutskandalen, och vem eller vilka som ska avkrävas ansvar. Hur som helst är det beklämmande att så många medarbetare, höga tjänstemän och politiker i Göteborgs Stad svärtas ner p.g.a. det som ett fåtal personer gjort sig skyldiga till. Många av SKTFs medlemmar på Idrotts- och föreningsförvaltningen får utstå mycket spott och spe från allmänheten och massmedia, vilket inte är okej. Jag hoppas att detta trassel snarast reds ut, och att de ansvariga utkrävs ansvar. Resten av medarbetarna är värda all respekt och heder för sitt engagemang för att göra en bra verksamhet på Idrott- och föreningsförvaltningen.

Klicka här för att läsa GP-artikeln om politikernas misstroende mot Idrott- och föreningschefen.

2 kommentarer:

  1. Jag kan instämma i att det är olyckligt att ledande politiker blir "uthängda" i kommentarsfälten. De har ju inte med muthärvan att göra det är ju ansvariga tjänstemän som varit involverade. Marcus Arnesson Göteborgare i augusti.

    SvaraRadera
  2. Du har fel Marcus Arnesson. Ytterst ansvariga enligt lag är alltid politiker. Kanske dags att läsa Kommunallagen? Ytterst ansvarig för nämndens verksamhet är av fullmäktige utsedda nämndledamöter vilka i detta fall fick klart för sig att det var brister i rutiner för upphandlingar av stadens revisorer såväl 2006 och 2009 men inte agerade. Ordförande och ansvarig för navelpetningen är Helena Nyhus (s). Dessutom har kommunstyrelsen enligt samma kommunallag uppsynsplikt över samtliga nämnders verksamhet och samma revisorer presenterade samma rapporter 2006 och 2009 för fullmäktige. Ansvarig navelpetare i styrelsen är Anneli Hutlhen (s).

    Vad i Kommunallagen är det Marcus Arnesson inte förstår?

    SvaraRadera