onsdag 2 februari 2011

Göteborgs Stad tar steg framåt i MR-arbetet





Var häromdan på "release-party" för Göteborgs Stads nya verktyg som ska hjälpa stadens medarbetare att jobba för mänskliga rättigheter och för att motverka diskriminering. I verktyget "Normblocket" ställs frågor kring vad som anses vara normalt och hur man kan tänka för att upptäcka rådande normer. Filmen "Välj rätt" är ett interaktivt utbildningsmaterial uppbyggt kring elva olika scener. De utspelar sig i stadens olika verksamheter, som på socialkontoret eller i badhuset. Varje scen innehåller minst ett dilemma som är avsett att leda till diskussioner kring diskrimineringsgrunderna.

Det är Mångfalds- och jämställdshetsgruppen på Stadskansliet i Göteborgs Stad som arbetat fram materialet, och jag är oerhört imponerad över deras arbete. Nu gäller det att få alla arbetsplatser att använda det, och där hoppas jag att SKTF genom våra ombud kan fungera som pådrivare.

Göteborgs Stads Mångfalds- och jämställdhetsgrupp är något för vår arbetsgivare att vara riktigt stolt över, och även att värna om. De borde ges mycket mer resurser för att få möjlighet att arbeta ännu mer med mångfalds- och jämställdhetsimplementering i stadens verksamheter. Jag fick tillfälle att efter releasepartyt tacka dem för deras strålande arbete, och även lämna över en gåva från SKTF bestående av massor med Fairtrade-märkt choklad, producerad under schysta arbetsförhållanden i tredje världen. Schysta arbetsförhållanden och fackliga rättigheter hadnlar ju också om mänskliga rättigheter, eller hur!

Klicka här för att läsa mer om "Normblocket" och "Välj rätt".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar