lördag 5 mars 2011

Den ljusnande framtid är vår

Är på väg hem till Göteborg igen efter ett intensivt dygn i Stockholm med SKTF Göteborgs framtidsgrupp. Vi hann med en rundvandring i riksdagen, ett besök hos Facket Förändras-gänget på TCO som innehöll en jättegivande diskussion om fackligt förändringsarbete samt en lång after work med Stockholms och Norrköpings framtidsgrupper. På lördag förmiddag planerade vi gruppens verksamhet under 2011, som bl.a. kommer att bestå av schysta after works, deltagande i HBTQ-festivalen och Way Out West, aktiviteter på universitet och högskolor samt andra insatser som syftar till att göra SKTF mer synligt.

Vår framtidsgrupp består av (i dagsläget) 15 personer under 35 år som visat ett intresse för fackligt arbete i allmänhet, och för SKTF i synnerhet. Gruppen fungerar dels som ett nätverk för yngre medlemmar i SKTF, dels som en aktionsgrupp för att göra vår förening mer synlig men också som en inkörsport för yngre till fackliga förtroendeuppdrag. SKTF har högst medelålder inom TCO bland våra förtroendevalda, därför måste vi säkra vår generationsväxling och se till att det finns yngre personer som kan bära vår förening i framtiden när de erfarna gått i pension.

Jag är väldigt stolt över medlemmarna i framtidsgruppen och över deras engagemang och hjärta för SKTF. Den ljusnande framtid är vår. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar