söndag 27 mars 2011

Ljus framtid för SKTF Göteborg


I senaste numret av TCO-tidningen har jag författat en liten text om SKTF Göteborgs framtidsgrupp, som finns på FacketFörändras sida i tidningen. Eftersom den dock bara finns i pappersutgåvan och inte på nätet så publicerar jag även texten här på bloggen.

Ljus framtid för SKTF Göteborg

SKTF-avdelningen i Göteborgs Stad startade 2009 en framtidsgrupp. Tanken var att samla yngre medlemmar (under 35 år) som visat intresse för fackliga frågor i allmänhet, och för SKTF i synnerhet, i ett nätverk som innebär en annorlunda ingång till ett fackligt engagemang. Det finns inga krav på gruppens medlemmar att de måste ta på sig ett förtroendeuppdrag, men alla gör det för eller senare eftersom de tycker att det är roligt att engagera sig för SKTF.

Eftersom många av våra förtroendevalda är på väg att gå i pension under den närmaste 10-årsperioden behöver vi få fler yngre som engagerar sig, det är ju den yngre generationen som ska bära vår förening i framtiden. Gruppen jobbar helt självständigt med olika aktiviteter, det har blivit framförallt olika rekryteringsinsatser samt arrangemang som syftar till att synliggöra SKTF. Bl.a. ansvarade gruppen för SKTFs deltagande i Way Out West 2010 som blev en gigantisk succé, samt arrangerar kontinuerligt ”schysta after works” med teman om schysta arbets- och livsvillkor världen över.

Att framtidsgruppen ständigt växer är ett bevis för att det är en myt att yngre personer inte vill engagera sig fackligt. Det gäller bara att tydliggöra att det faktiskt är roligt att engagera sig för att kollegorna ska ha det bra på jobbet, och att man engagerar sig fackligt på sina egna villkor. Framtiden för SKTF Göteborg är ljus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar