måndag 8 februari 2010

Framtidsgrupp

Sitter på jobbet och försöker komma i kapp med alla mejl och allt jag behöver skriva, men nu är det snart dags att röra sig hemåt.

Har haft årets första träff med SKTF Göteborgs Framtidsgrupp nu på eftermiddagen och det är alltid lika kul att träffa dessa inspirerande personer. Syftet med gruppen är att vi ska bli bättre på att rekrytera yngre personer, både som medlemmar och som fackligt förtroendevalda, samt bli bättre på att driva frågor som är viktiga för yngre personer.

Gruppen består av ett antal SKTF-medlemmar under 35 år som visat intresse för fackliga frågor och vill lära sig mer om facket i allmänhet och SKTF i synnerhet. Det finns inga prestationskrav på dem som ingår, även om de flesta förr eller senare väljer att ta på sig fackliga förtroendeuppdrag. Men man kan ju engagera sig fackligt på så många olika sätt, inte bara i de traditionella uppdragen som skyddsombud, kassör eller sekreterare. Min egen ingång i SKTF Göteborg var att jag fick driva ett jämställdhetsprojekt internt under ett år som syftade till att få upp jämstäldlhetsfrågor på dagordningen hos våra förtroendevalda, ett fantastiskt roligt och givande uppdrag. Men man kan också t.ex. engagera sig i vår kamp för schysta villkor över hela världen, rekryteringsprojekt, arrangera aktiviteter för att öka gemenskapen på jobbet m.m. Det är det som är så häftigt med SKTF, det finns absolut inga gränser i vårt fackförbund.

Är du själv medlem i SKTF Göteborg och är intresserad av att ingå i vår Framtidsgrupp är det bara att kontakta mig. Jag kan lova att vi har både skoj och gör en massa nytta samtidigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar