måndag 23 augusti 2010

Åkessons förakt mot kunskap är pinsamt och genant

Jag följde debatten i gårdagens Agenda mellan Feministiskt Partis talesperson Gudrun Schyman och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. SD är inte lätta att debattera emot eftersom de använder oseriösa argument, och ofta rena lögner, för att få fram sitt budskap. Är man dessutom retoriskt överlägsen, som Schyman definitivt är över Åkesson, finns alltid risken att debattmotståndaren blir så demolerad att denne får lyssnarens sympatier på sin sida. Dessa farhågor hindrade dock inte Schyman från att fullständigt köra över Åkesson, hon skulle dessutom aldrig drömma om att röstfiska i samma grumliga vatten som honom som tyvärr flera etablerade partier gör. Jag tycker hon ska vara stolt över sin insats och över att hon tog debatten.

Åkesson körde givetvis samma gamla tröttsamma argument om att "män med utländsk bakgrund är överrepresenterade i våldtäktsstatistiken" och att "Sverige importerar våldtäkter när man tar in invandrare". Schyman kontrade med att Åkesson "läser statistik som fan läser bibeln", och förklarade skickligt att mäns övergrepp mot kvinnor inte handlar om etniskt ursprung, det handlar om den starka mansnorm som gör att vissa män tror att de överlägsna alla kvinnor och äger dem och deras kroppar. Mäns våld mot kvinnor existerar överallt, oavsett vilken samhällsklass man tillhör eller vilket ursprung man har. Ska man komma åt detta krävs att så många som möjligt får genuskunskaper, från förskolan upp till universitetet. Åkesson argumenterade givetvis emot detta, och precis som Schyman sa är hans totala förakt mot kunskap pinsamt och genant.

Vill du att Jimmie Åkesson och SD ska få ett inflytande efter valet? Om inte, se då till och gå och rösta på valdagen på ett parti som står för alla människors lika värde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar