måndag 16 augusti 2010

Därför skriver vi inte på lägeravtalet

I helgen uppmärksammades det i ett radioinslag i P4 Göteborg att SKTF inte skriver på kollektivavtalet som omfattar lägerpersonalen i Social resursförvaltning i Göteborgs Stad.

Enligt oss har lägerpersonalen ett avtal som ger 65 kronor i timmen. Kommunal har redan godkänt avtalet, men SKTF avstår. Hur man än vänder och vrider på det blir det en försämring jämfört med det gamla avtalet. Och det är ju ganska ovanligt att man skriver under ett avtal som är sämre än det gamla.

Att lönen blir så låg beror på att den så kallade planeringstiden inför lägervistelserna tagits bort och att dygnsersättningen i det nya avtalet sänkts.
Vi vill hellre se en lösning där personalen i stället för dygnsersättning får timlön och jourersättning, det vill säga en mer vanligt förekommande avtalskonstruktion.

Vi kommer nu att granska jämförbara avtal i grannkommuner till Göteborg för att sedan avgöra om vi ska ta initiativ till ytterligare förhandlingar med Göteborgs Stad i denna fråga. Hur som helst så kommer vi inte att skriva på det avtal som nu ligger p.g.a. ovan nämnda anledningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar