onsdag 29 september 2010

Framtiden är ljus för SKTF


Har precis kommit hem efter tre intensiva, och helt fantastiska dagar på SKTFs förbundsmöte 2010. Många kloka beslut togs, bl.a. nya inriktningsmål som bl.a. handlar om att 30 procent av alla styrelsemedlemmar i SKTF ska var under 35 år från 2012 och att nya förtroendevalda ska jobba max 80 procent fackligt. Modiga mål att ta beslut om, och oerhört viktiga för att vårt förbund ska föryngras och för att vi ska bli fler engagerade som delar på den fackliga tiden.

Vi tog också beslut om att byta namn från och med nästa år. SKTF har vuxit ur sitt namn och det är dags att hitta ett nytt som bättre beskriver vilka vi organiserar, och vad vi står för.

Personligen blev jag oerhört glad över beslutet att SKTF nu ska driva på för att teckna anti-diskrimineringsavtal med våra arbetsgivare. Det bevisar att vi menar allvar med vårt jämställdhets- och mångfaldsengagemang, och jag ser verkligen fram emot de steg vi ska ta framåt i detta arbete.

Jag är också oerhört stolt över Tina och Lennart, SKTF Göteborg övriga två ombud på förbundsmötet, som gjorde fantastiska insatser i sina utskott och i plenumdebatten. Nu börjar vi arbetet med att genomföra besluten som togs, och jag ser verkligen fram emot denna resa.

Klicka här för att läsa mer om de beslut vi tog på förbundsmötet 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar