fredag 20 maj 2011

En av de klarast lysande fackliga stjärnorna


Det var en underbar känsla att idag få vakna upp till beskedet att ett enigt valutskott föreslår Annika Strandhäll som SKTFs nya förbundsordförande. Annika var ordförande för SKTF Göteborg 2005-2008, och är 2e vice förbundsordförande sedan 2008 (dessutom min 2e vice ordförande i Göteborg).

Annika är en enormt kunnig facklig företrädare och en strålande talare, jag skulle vilja kalla henne för ett retoriskt geni. Men det är inte hennes viktigaste egenskaper, utan det är hennes engagemang och stora hjärta för SKTFs medlemmar och för SKTF som organisation. Hon kommer att bli en suverän förbundsordförande om hon blir vald den 14 juni som kommer att föra SKTFs förändringsarbete ytterligare framåt. Hon kommer ju dessutom i så fall ta över rodret strax innan vi byter namn på förbundet. :-)

Annika Strandhäll är en av de klarast lysande stjärnorna på den fackliga himlen. Jag lyfter på hatten för valutskottets förslag.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Man undrar vad Annika Strandhäll har för
    erfarenhet av att vara arbetslös den
    erfarenheten tycker jag är mycket viktigt
    att ha för en ny förbundsordförande.
    Bara för att hon varit ordförande i
    SKTF i Göteborg behöver hon inte vara den
    som passar bäst som förbundsordförande.
    Vänliga Hälsningar
    Ombud avd 400

    SvaraRadera
  2. Annika har en lång erfarenhet av att arbeta med arbetsmarknadsfrågor, och framförallt ett stort engagemang för dessa. Du kan lita på att hon kommer att höras i debatten om fas 3.

    Trevlig helg!

    Mvh Marcus

    SvaraRadera