torsdag 12 maj 2011

Vi behöver en ny och tryggare arbetslinje


Nu sitter jag på tåget hem till Göteborg, och den där tomheten som jag alltid känner efter kongresser eller flerdagarsmöten har smugit sig fram. Det har varit fantastiska dagar på TCO-kongressen 2011, en kongress som verkligen andades framtidshopp.

Tjänstemannaförbunden i Sverige har världens högsta organisationsgrad vilket är en bra grund att stå på. Men det är ingen trygg grund för vi måste hela tiden vara på tårna och visa för våra medlemmar och presumtiva medlemmar hur mycket man faktiskt har att vinna på ett fackligt medlemskap, och att det är en garant för inflytande över villkoren på jobbet.

Eva Nordmark höll ett fantastiskt avslutningstal där hon bl.a. talade om att vi behöver satsa på en ny och tryggare arbetslinje. Fem punkter som hon särskilt lyfte fram var fler och bättre jobb, att kraften och engagemanget måste tas tillvara hos varje individ, bra villkor i arbetslivet och möjlighet att kombinera karriär med fritid och familj, det måste löna sig att utbilda sig och satsa på de unga. Jag håller med henne om att detta är några av de viktigaste frågorna för TCO och TCO-förbunden att driva under de närmaste åren.

Lycka till nu Eva när du i morgon går till TCO-huset på Linnégatan i Stockholm och börjar ditt nya uppdrag. Det kommer att gå lysande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar