måndag 11 juli 2011

Självklart skall Göteborgs Stad flagga med regnbågsflaggor!

Läser i dagens Göteborgs-Posten att en förening som kallar sig för Patriotiska studentförbundet, och som tydligen anlitas av Idrott- och föreningsförvaltningen för att hissa flaggor vid offentliga byggnader i Göteborg när ordinarie personal är ledig, vänder sig emot att Göteborgs Stad flaggar med regnbågsflaggor under HBTQ-festivalen. Ordföranden för Patriotiska studentförbundet ser den ökande flaggningen av minoritetsflaggor som ett problem, och klagar också på att skadegörelsen av vissa flaggstänger och "homosexflaggor" (som han väljer att kalla regnbågsflaggorna) inneburit massor med merjobb för hans förening, samt önskar att regnbågsflaggorna halas för gott. Han uttrycker sig också i artikeln på ett häpnadsväckande dumt sätt om vad regnbågsflaggorna kan framkalla för känslor hos förskolebarn som tvingas se flaggorna.

Som styrelseordförande för HBTQ-festivalen, som anställd i Göteborgs Stad och som medborgare i Göteborg blev jag väldigt stolt över att se att så många offentliga byggnader flaggade med regnbågsflaggor under festivalperioden för att visa att man står upp för alla människors lika värde. Stadsdirektören och personaldirektören i staden utsågs dessutom som regnbågsambassadörer vilket också var väldigt glädjande och sänder ut tydliga signaler om att det skall råda nolltolerans mot diskriminering av HBT-personer i Göteborgs Stads verksamheter, både när det gäller mot personer som nyttjar den kommunala servicen och mot personer som arbetar på stadens arbetsplatser.

Precis som min styrelsekollega Lars Gårdfeldt uttrycker det i en kommentar till Patriotiska studentförbundets utspel måste Göteborgs Stad ställa krav på dem som utför flaggningen att den blir lojalt utförd enligt stadens värdegrund. Kan inte Patriotiska studentförbundet ställa upp på det så skall de genast skiljas från uppdraget, samt att deras eventuella föreningsbidrag från kommunen borde dras in. Skattemedel skall endast användas som föreningsstöd till de föreningar som visar att de står upp för alla människors lika värde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar