lördag 31 december 2011

Det gamla året lägger sig att dö...

2011 är snart till ända och 2012 står vid dörren. Året som gick var minst sagt händelserikt, också för Vision Göteborgs verksamhet. Effekterna av Göteborgs Stads alla omorganisationer (inte minst den nya stadsdelsorganisationen) blev en tuffare arbetssituation för många av våra medlemmar med en ökad arbetsbelastning samtidigt som det blev längre till beslutsfattarna och mer oklara roller i den nya ledningsstrukturen där nya chefsled har införts. Jag hoppas att omorganisationerna börjar sätta sig under 2012 och att Göteborgs Stad samtidigt lär sig av de misstag man gjorde vid införandet av den nya organisationen.

En hel del oegentligheter avslöjades i Göteborgs Stad under året vilket hela organisationen fick lida för - även alla oss som arbetar nära medborgarna och som aldrig skulle drömma om att utnyttja systemet och låta oss korrumperas. Nästa år hoppas jag att vi slipper fler skandaler och att fokus blir på allt bra som stadens medarbetare gör. Resultatet av medarbetarenkäten som blev offentligt för ett tag sedan visade att engagemanget är väldigt högt bland stadens medarbetare vilket ju är väldigt glädjande. Göteborgarna skall vara stolta över det höga engagemang som vi kommunaltjänstemän har för våra arbetsuppgifter.

2 september bytte SKTF namn och blev Vision. Det var en oerhört häftig upplevelse som jag är glad att jag fick vara med om. Under hösten har vi arbetat stenhårt och besökt massor med arbetspplatser och träffat tusentals medlemmar för att diskutera vad vi ska fylla det nya namnet med för innehåll. Det har fantastiskt kul och Vision Göteborg har också ökat enormt i medlemstal - nära 8 procent netto under 2011. Vi är ett fackförbund för framtiden och det är roligt att vårt förändringsarbete börjar ge så fina resultat. Det sporrar oss till att vässa det arbetet ännu mer.

Önskar er alla ett gott slut på 2011 och ett riktigt gott nytt 2012!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar