torsdag 1 december 2011

Medarbetarenkäten måste tas på allvar

Resultatet av Göteborgs Stads medarbetarenkät har presenterats i dagarna. Det är en ny version av medarbetarenkäten i år där frågorna (i mitt tycke) är tydligare och bättre.

Det är överlag i staden ett sämre resultat än tidigare, och det måste tas på fullaste allvar. Alla arbetsplatser måste ta sig tid att analysera resultatet och gemensamt mellan chef och medarbetare arbeta fram en handlingsplan för att situationen på arbetsplatserna ska bli bättre. Resultatet får inte viftas bort med argumentet att det genomförts en mängd omorganisationer i Göteborgs Stad det senaste året. Omorganisationerna är givetvis en huvudorsak till att året varit turbulent och väldigt jobbigt för många, men situationen som råder på en hel del arbetsplatser måste tas på fullaste allvar och ett aktivt och systematiskt arbete måste göras för att förbättra den. Och i detta arbeta måste alla medarbetare involveras.

Det är dock glädjande att se att engagemanget för arbetsuppgifterna är så högt bland stadens medarbetare, men det är dock inte det minsta förvånande. Vi som jobbar i välfärden gör det för att vi tycker det är roligt att göra livet lite bättre och enklare för dom vi är till för. Göteborgs Stad har anledning att vara stolta över sina engagerade medarbetare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar