torsdag 24 september 2009

Bok & Bibliotek startade med en fantastisk nyhet för göteborgarna

Nu är Bok & Bibliotek 2009 äntligen igång och vi har haft en fantastisk dag i SKTFs monter på Internationella Torget. Många har tittat förbi och visat intresse för oss och vårt internationella arbete, och vi har också värvat en hel del nya medlemmar. Internationella Torget är en otroligt häftig arena att vistas på och folk hajar till när man hittar SKTF där, och då känns det väldigt roligt att få berätta om vårt internationella engagemang samt varför vi kallar oss för en Fair Union. Det har också varit enormt skoj att träffa alla befintliga SKTF-medlemmar som kikat förbi, och som har visat hur stolta de blir över sitt fackförbund när de träffar på oss i detta sammanhang.

Vi hann också med att genomföra seminariet "SKTF - Sveriges första Fair Union". Tyvärr hann inte huvudpersonen fram i tid, min goda vän Veronica Karlsson hade enorm otur med tåget från Norrköping som blev flera timmar försenat, men SKTFs vice förbundsordförande Ove Jansson dök upp som en räddade ängel och kunde ersätta Veronica. Seminariet blev lyckat, trots att jag missuppfattade klockan och höll på att avsluta för tidigt. På Internationella Torgets scener är arrangörerna noga med att man ska fylla seminarietiden till sista sekunden, så Ove och jag fick visa prov på improvisationsförmåga. Det var faktiskt riktigt skoj och jag tror att det funkade, Ove är en riktig klippa.

Under dagen fick vi också beskedet att Göteborg kommer att ansöka om att bli en diplomerad Fair Trade City. Det känns fantastiskt roligt, och är något som vi i SKTF Göteborg kämpat länge för. Nu tar vi steget fullt ut och ser till att vår stad alltid tar etisk hänsyn vid upphandlingar, och att det ska vara en självklarhet för Göteborg att bara göra affärer med företag som har kollektivavtal och respekterar mänskliga rättigheter. En fantastisk nyhet för göteborgarna!
Vi hörs i morgon igen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar