torsdag 22 oktober 2009

Leve skyddsombudet!

Puh vilken vecka jag har haft hittills. I måndags höll jag ombudsutbildning i Trollhättan, hela tisdagen gick åt till olika förhandlingar plus medlemsmöte på kvällen och igår arrangerade SKTF Göteborg en heldag för alla våra skyddsombud på Röhsska muséet.

Skyddsombudsdagen blev otroligt lyckad och uppskattad, och det var fantastiskt roligt att få träffa alla dessa engagerade ombud som brinner för att deras kollegor ska ha det bra på jobbet. På programmet stod en föreläsning om våld i nära relationer kopplat till ett arbetsmiljöperspektiv, ett besök från Folkteatern i Göteborg som spelade upp ett utdrag ur deras senaste uppsättning "Sockerpiller", en föreläsning om vad som gäller arbetsrättsligt när det upptäcks att en medarbetare har missbruksproblem och slutligen delade vi ut priset till Årets Skyddsombud 2009. Vinnare blev Magdalena Vagnemark som arbetar som socialsekreterare i stadsdelsförvaltningen Frölunda. Hon hade nominerats av flera av sina kollegor för sitt engagemang och mod som har resulterat i en bättre arbetsmiljö på arbetsplatsen.

Har du ett skyddsombud på din arbetsplats? Om inte tycker jag att du och dina kollegor ska utse ett, och är du själv nyfiken på fackligt arbete så kan jag rekommendera detta uppdrag som är både roligt och intressant. Skyddsombudet har en väldigt viktig funktion i att uppmärksamma arbetsmiljöproblem på arbetsplatsen för att de senare ska kunna åtgärdas. Facket centralt kan aldrig ha lika bra förankring på arbetsplatsen som det lokala skyddsombudet har så därför är det viktigt att det finns åtminstone en på varje arbetsplats. I SKTF är vi dessutom väldigt noga med att alla våra förtroendevalda genomgår nödvändig kompetensutveckling, och sen står man aldrig ensam som skyddsombud utan har full uppbackning av organisationen. Fackligt arbete är ju ett lagarbete, det får man aldrig glömma. Så se till att utse ett skyddsombud på din arbetsplats, då ökar möjligheterna till att ni har det bra på jobbet, både fysiskt och psykosocialt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar