lördag 24 oktober 2009

Vill du att Sverigedemokraterna blir en maktfaktor?

Sverigedemokraterna har i fokus under den senaste veckan. Partiledare Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet, där han kallade islam för det största hotet mot Sverige någonsin, blev häftigt omdebatterad. Förutom att artikeln osar rasism innehåller den dessutom flera lögner: Åkessons påstår att flera islamistiska terrornätverk etablerats i Sverige, vilket det inte finns någon grund för enligt Säpo, samt att muslimska män är överrepresenterade när det gäller våldsbrott, vilket det heller inte finns någon grund för enligt Brottsförebyggande Rådet (Brå).

Tyvärr handlar debatten om Sverigedemokraterna alltför mycket om de ska få publicera sina debattartiklar eller inte, eller om de etablerade politiska partierna ska ta debatten med dem eller inte. Jag tycker istället att innehållet i deras politik borde debatteras mer så att det blir tydligt vad en röst på Sverigedemokraterna innebär. Sverigedemokraterna är förutom ett rasistiskt parti som inte tror på alla människors lika värde också ett kvinnofientligt parti som tycker att jämställdheten i Sverige gått alldeles för långt. Sverigedemokraterna är också ett fackföreningsfientligt parti, man anser att facket (och därmed vi löntagare) har alldeles för stort inflytande på den svenska arbetsmarknaden.

En insats du kan göra för att Sverigedemokraterna inte ska få något inflytande i riksdagen efter valet nästa år är att gå och rösta. Avstår du din demokratiska rättighet så ökar chanserna att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen. Vill du det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar