torsdag 18 augusti 2011

Till minne av Lennart "Ludde" Ludvigsson


Lennart Ludvigsson har gått ur tiden. Han var ordförande för SKTF Göteborg 1976-1992, och är därmed den person som suttit längst på ordförandeposten i vår förenings historia. Han var också ledamot av SKTFs förbundsstyrelse under flera år. Hos oss gick han alltid under namnet "Ludde". Han var en färgstark person som verkligen syntes och hördes, och han hade ett brinnande engagemang och stort hjärta för SKTFs medlemmar. ”Luddes” insatser drev verkligen vår fackliga verksamhet framåt och hans betydelse för vår förening kan inte nog överskattas.

I vår skrift "Schyssta villkor", som kom ut i maj 2011 i samband med vårt 75-årsjubileum, sa ”Ludde” följande:

" – Detta att den vanliga enskilda människan får vara med och bestämma är oerhört betydelsefullt. Kontoristen eller ingenjören har i alla sammanhang lika mycket att komma med som en industriledare.

- Som facklig företrädare ska man göra det medlemmarna vill. Jag bestämde mig för att vara djävligt tuff. Tog tolkningsföreträde i många fall.

- Det har hänt att jag har gått för hårt fram och haft dåligt samvete, men jag har fått stryk för det också.”

”Ludde” gick i pension 1992 men lämnade aldrig SKTF helt. Han utsågs till hedersordförande för SKTF Göteborg och var också ordförande för vår pensionärssektion i ett antal år. Han var aktiv i pensionärsverksamheten in i det sista.

Vi minns ”Ludde” med stor glädje, och är tacksamma för alla hans insatser för SKTF. Vi som är aktiva inom SKTF idag och i framtiden kommer att fortsätta inspireras av hans engagemang, hjärta och glöd för vår förening och för vår fackliga verksamhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar