lördag 27 augusti 2011

Välfärd är en mänsklig rättighet

Fler misstänkta oegentligheter avslöjas i Göteborgs Stad, nu senast på Göteborgs Spårvägar. Det är bra att allt detta kommer ut i ljuset, samtidigt som jag blir förbannand och upprörd - och ledsen över att detta påverkar bilden av alla oss 48 000 anställda trots att de allra flesta av oss aldrig skulle drömma om att låta oss korrumperas.

Jag har också svårt att fatta varför vissa personer inte verkar förstå att det är fel att ta emot gåvor från leverantörer som kämpar för att få kontrakt med Göteborgs Stad, eller att man tror att det är okej att anställa sina egna barn och lönesätta dem. Det är lätt att skylla ifrån sig och ropa på tydligare policies från Göteborgs Stad, men alla personer som arbetar i staden har också ett egenansvar och i dessa fall borde det sunda förnuftet aktiverats.

Vi får dock inte glömma att detta handlar om enskilda personers handlingar, vi är som sagt 48 000 medarbetare hos vår arbetsgivare och vi förtjänar inte att dras in i det här. Göteborgs Stads medarbetare förtjänar istället respekt för att man gör livet lite enklare och lite bättre för göteborgarna varje dag. Välfärd kallas det vi sysslar med, och rätten till en god välfärd är en mänsklig rättighet. Därför är jag stolt över att jobba i välfärden och i Göteborgs Stad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar