söndag 20 juni 2010

Glöm inte att rösta i de viktigaste valen

SKTFs undersökning "De viktigaste valen 2010" visar att många väljare bestämt sig för att rösta i kommun- och landstingsvalen, och varannan vet vilket parti de ska rösta på. Många är dock osäkra på vad partierna står för lokalt, och bara en minoritet kan namnge en lokal politiker.

De lokala politikerna måste kliva fram och profilera sig själva och sitt parti på ett bättre sätt. Väljarna måste få veta vad partierna vill genomföra i kommunerna och landstingen, inte minst på välfärdsområdet. Risken är annars stor att valen till kommun och landsting/regioner kommer i skymundan av riksdagsvalet, trots att det är i dessa val som välfärden beslutas och utförs. Vilken service och kvalitet vi skall ha i välfärdstjänsterna avgörs i hög grad lokalt och regionalt.

Jag hoppas på att Göteborgs lokala politiker och partier kommer att profilera sig mer nu när vi börjar närma oss valdagen, och berättar vad de vill med välfärden. Och jag hoppas också att du som läser detta lägger din röst i alla tre val 19 september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar