tisdag 1 juni 2010

Eva på besök i Göteborg

Igår besökte SKTFs förbundsordförande Eva Nordmark Göteborg för att presentera en undersökning inför valet i höst som bl.a. visar att fyra av tio unga göteborgare kan tänka sig att engagera sig i lokalpolitiken, vilket givetvis är glädjande. Frågan är dock hur öppna politiska partier egentligen är för nya medlemmar med nya idéer, och om man verkligen tar till vara på dem som visar intresse och entusiasm för att engagera sig politiskt. Det problemet har ju också fackföreningsrörelsen brottats med länge, men som vi arbetar hårt med för att förändra. Nya arbetssätt och arbetsformer är ett av våra viktigaste mål inför framtiden inom SKTF, och på det sättet locka fler yngre personer att engagera sig fackligt.

Undersökningen blev uppmärksammad i både Göteborgs-Posten och i Radio Göteborg, men där valde man att fokusera på delen som visar att de flesta av våra lokalpolitiker i Göteborg är okända för allmänheten.

Vi hann också med ett studiebesök på socialkontoret i Lärjedalen (norra Europas största socialkontor) och hade en mycket intressant och givande diskussion om socialt arbete, och avsaknaden av debatt kring socialpolitik. Jag upplever väldigt starkt att den socialpolitiska debatten nästan är helt död i Göteborg, och att våra politiker verkar vara ointresserade av att diskutera dessa frågor och de förhållanden som våra socialarbetare arbetar under. Det vill jag och SKTF Göteborg förändra, och vi kommer ta initiativ framöver att få upp den socialpolitiska debatten på dagordningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar