fredag 2 juli 2010

Oseriösa CUF

En påhittad person har under flera månaders tid skrivit en blogg om arbetslöshet och hur dåligt arbetsförmedlingen fungerar. Men nu kommer det fram att det är Centerpartiets ungdomsförbund (CUF) som ligger bakom bloggen.

CUF har under en tid försökt att hålla en hög profil i den arbetsmarknadspolitiska debatten, bl.a. genom sin kampanj "Arbetsmarknaden är ett jävla skämt". I kampanjen sågas fackföreningsrörelsen och den svenska modellen hårt. Andemeningen i kritiken är att facket inte ska lägga sig i villkoren på arbetsmarknaden, det är en fråga för varje enskild löntagare tillsammans med arbetsgivarna.

CUFs argument är så löjligt oseriösa att de knappt är värda att bemöta (jag tycker att det är svårt att veta om de menar allvar eller om de försöker skämta). Som jag skrivit om massor med gånger här på bloggen så är schysta villkor på arbetsmarknaden avhängt av att så många löntagare som möjligt sluter sig samman i fackföreningar. Ju fler vi är desto större inflytande får vi på jobbet, och större möjligheter att förhandla fram bra arbetsvillkor. Men med sina oseriösa kampanjer och fejkade bloggar så bevisar CUF att de inte är värda att ta på allvar,

2 kommentarer:

  1. Hoppas du får en riktigt go helg! Skicka gärna lite av din energi på posten så jag klarar nästa vecka med, sen är det semester.

    SvaraRadera
  2. Tack Angelica. Önskar dig detsamma.

    Mvh Marcus

    SvaraRadera